Gode råd

Hits: 8143

Gode råd og svar på typiske spørgsmål omkring kongeligt porcelæn.

  • Kan musselmalet sættes i opvaskemaskinen?

Hvor dekorationen er påmalet under glasuren (musselmalet, blå blomst, empire og lignende) kan dekorationen ikke slides af, idet glasuren beskytter denne. Undgå dog at sætte helblonde i opvaskemaskinen, da kanten er meget sart.

  • Hvordan får jeg mit porcelæn helt rent for te pletter?

Garvesyren i te afsætter brune skjolder. Disse og andre urenheder fjernes let ved at gnide porcelænet med almindeligt kogesalt. Kogesalt fjerner også mærker af metal der f. eks. kan stamme fra bestik.

  • Hvordan fjerner jeg gammelt snavs og/eller te- og kafferester, som sidder i min kandes tud?

Har din kaffe/tekande snavs og/eller te- og kafferester i tuden, fjernes det ved at fylde kanden med en blanding af eddike og kogende vand. Tilføj et par teskefulde bagepulver og vent en times tid. Husk at sætte låg på kanden, så væsket bliver tunget helt op i tuden. Når snavset har løsnet sig, kan du fjerne det med en vatpind. Er tuden lang, kan du bruge en lang tynd pind eller lignende, som du vikler vat om enden på.

  • Hvordan passer jeg bedst på mit porcelæn?

Sæt ikke porcelænet på plads før det er helt tørt, og læg f.eks. en papirserviet mellem tallerkenerne og andre genstande, der står stablet i skabet. Det vil skåne såvel dekoration som glasur.

  • Hvad gør jeg hvis propperne i mit salt & pebersæt er gamle og tørre?

Den gamle indtørrede prop fjernes lettest med en proptrækker og hvis ikke det lykkes så med en pincet. Bøssen rengøres effektivt indvendigt med en barnetandbørste eller en vatpind.

Erstat den gamle prop med en 'Sparegris' prop, der lukker både på udvendig og indvendig side af hullet. Du kan købe nye propper i webshoppen HER Følg tabellen for at finde en prop som passer.

Tags:

Kommentarer

Skrevet af 2014-10-09 14:47:34 Posted By Pia T. Kommenter link
Diamantboret er perfekt til at bore huller i porcelæn med. Jeg har ledt længe, dette er det absolut bedste. Rigtig god service har jeg også fået!

Skriv en kommentar